Stoer!

Waarom kan de ene mens meer verdragen dan de ander, vraag ik me wel eens af. Ik ben een gevoelig mens en kan niet zo goed tegen stress. Ik zie ook mensen die dat juist wel kunnen en de ene na de andere tegenslag overwinnen.

Heeft iedereen een emmertje wat uiteindelijk vol raakt? Ligt het aan je temperament en karakter? Of ligt het aan wat je denkt en is dat uiteindelijk de sleutel? In de Happinez van deze maand las ik de column van Sarah Domogala. Zij schrijft over zijn wie ze ten diepste is. Al betekent dat voor haar soms een ervaring van overprikkeld raken in de plaatselijke supermarkt.

In de Gelderlander lees ik dezelfde ochtend een interview met Patrick Cammaert, speciaal VN gezant die strijdt tegen seksueel geweld in conflict gebieden. Hij maakt veel heftige dingen mee en kan daar, zo lijkt het in ieder geval, goed mee omgaan. Waarom kan hij dat wel en een ander niet?

Mijn stress emmertje is al aardig vol gelopen in het leven. Ik doe mijn best om mijn eigen held te zijn, maar herken eerder de ervaringen van Sarah Domogala, dan van de speciale VN gezant. Maakt dat me kwetsbaar? Kan ik er iets aan doen? Kun je  weerbaarder worden in het leven? Of is het een kwestie van accepteren wie je diep van binnen bent?

Ik weet dat iedereen zijn of haar eigen unieke talenten, eigenschappen en vaardigheden heeft. Net zoals ieder zijn of haar eigen kwetsbaarheden draagt. Maar soms zou ik best een beetje stoerder willen zijn of lijken.

Misschien is het wel stoer om te accepteren wie je bent. En te zijn wie je bedoeld ben te zijn. Moeilijk hé? Als je soms héél even een krachtige adelaar wil zijn, terwijl je diep van binnen eigenlijk een roodborstje bent………….

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s